Erik Lahnstein ny leder i NHO Luftfart

Erik Lahnstein (50) er ansatt som ny administrerende direktør i interesse- og arbeidsgiverorganisasjonen NHO Luftfart. Lahnstein har erfaring fra norsk politikk, privat næringsliv og medlemsorganisasjoner, blant annet som statssekretær for Senterpartiet i Samferdselsdepartementet og ved Statsministerens kontor.

Erik Lahnstein (50) er ansatt som ny administrerende direktør i interesse- og arbeidsgiverorganisasjonen NHO Luftfart.

 Lahnstein har erfaring fra norsk politikk, privat næringsliv og medlemsorganisasjoner, blant annet som statssekretær for Senterpartiet i Samferdselsdepartementet og ved Statsministerens kontor.

  • Jeg er svært glad for at en så erfaren og dyktig leder som Erik Lahnstein har takket ja til å lede bransjens arbeid for en mer bærekraftig luftfart og for å ivareta norske virksomheters konkurransekraft, sier styreleder i NHO Luftfart, Anne-Sissel Skånvik.
  • Det er et stort privilegium å få representere en næring som betyr så mye for folk og næringsliv over hele landet. Ikke minst ser jeg frem til å få jobbe med en bransje som er svært utålmodig etter å få ned klimagassutslippene samtidig som vi arbeider for å styrke konkurransekraften til virksomheter med norske lønns- og arbeidsvilkår, sier Erik Lahnstein.

Landsforeningen NHO Luftfart har vel 60 medlemsbedrifter med til sammen om lag 12 000 ansatte og representerer blant annet flyselskaper, helikopterselskaper, private flyplasser og virksomheter som leverer tjenester innen luftfarten. Lahnstein etterfølger Torbjørn Lothe som har ledet NHO Luftfart i nesten 16 år. Lothe vil fortsatt være tilknyttet NHO Luftfart på deltid frem til 2024.

  • Torbjørn Lothe har stått i stormen for oss i mange år og har ønsket å overlate roret til andre. Vi er svært takknemlige for at Torbjørn med sin kunnskap, arbeidskapasitet og lange erfaring blir med oss videre enda en tid, sier Skånvik.

Erik Lahnstein har tidligere vært administrerende direktør i Norges Skogeierforbund i og han har hatt flere stillinger i Norges Rederiforbund. I sin tid i regjeringsapparatet var han også statssekretær for Jonas Gahr Støre i Utenriksdepartementet. Lahnstein kommer til NHO Luftfart fra stillingen som direktør for forretningsutvikling og myndighetskontakt i teknologiselskapet Cisco. Han har utdanning innen statsvitenskap, økonomi og innovasjon og har en master fra Universitetet i Oslo. Lahnstein tiltrer stillingen i løpet av våren 2023.

Kontaktpersoner: Anne-Sissel Skånvik, styreleder NHO luftfart tel 97554344 og Erik Lahnstein tel 905 62 893.